.

Menü

Vonalban

Jelenleg 67 vendég olvas minket

Kocsis Sándor

Kocsis Sándor újratemetése
Kocsis Sándor újratemetése
A legenda hazatér
A legenda hazatér /portréfilm/

Partnereink

Prima Primissima Díj

Ferencvárosi Torna Club
Ferencvárosi Torna Club
FC Barcelona
FC Barcelona

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Kárpátia Sport Polgári Társulás

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Mi Együtt
Mi Együtt
Magyar Kanadai Kereskedelmi Kamara

Honlap
Szerelmes földrajz Kű Lajossal

A népszerű Szerelmes földrajz című ismeretterjesztő filmsorozat legújabb epizódjának főszereplője Kű Lajos, olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke volt. A műsorban a nézők egy-egy jelentős magyar személyiség portréját és életének kedves és meghatározó helyszíneit ismerhetik meg. Hollós László producer, főszerkesztő, aki egyben a filmsorozat forgatókönyvírója is, olyan kiváló művészek, tudósok és sportolók után választotta ki alapítványunk elnökét, mint például Melocco Miklós, Makovecz Imre, dr. Papp Lajos, Vizi E. Szilveszter, Grosics Gyula, Egerszegi Krisztina és Varga Zoltán. Kű Lajos "szerelmes földrajzának" főbb állomásai a szülőváros, Székesfehérvár, a minden évszakban gyönyörű Pécs, a Szent István Bazilika altemploma és persze a csodás Fradi-aréna. A Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság ötletgazdája  és életre hívója mozgalmas utazása során kedves barátaival is találkozik. Így Páva Zsolt Pécs polgármesterével, Maracskó Tibor világbajnok öttusázóval, dr. Fenyvesi Máté 76-szoros válogatott labdarúgóval és dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel. Kű Lajos úti -és beszélgetőtársa pedig Gál László, az Aranycsapat Alapítvány koordinátora, számos sportkönyv szerzője.
Aki elmulasztotta megnézni az adást, még pótolhatja. Az ismétlések időpontja:  2017. február 7, kedd 13:40 Duna World; 2017. február 11, szombat 05:30 M5, 09:10 Duna World és 14:40 Duna Televízió.

 
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag új esztendőt!


Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és egy eredményekben, örömökben gazdag boldog új esztendőt kívánunk sok szeretettel minden magyar barátunknak Montrealtól Fokvárosig, Dunaszerdahelytől Székelyudvarhelyig, a világ bármely részén!

Kű Lajos és munkatársai

 
Kű Lajos "Ferencváros Sportjáért" díjat kapott

címlapkép.jpgA Ferencváros Önkormányzata által szervezett sportkonferencián került átadásra a „Ferencváros Sportjáért” díj, melyet ez évben Kű Lajosnak, az FTC egykori labdarúgójának, az eddigi utolsó magyar Európa-bajnoki gól szerzőjének, az Aranycsapat Alapítvány elnökének, a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság megalapítójának adta át dr. Bácskai János polgármester. Az eseményen – melyen a kitüntetettet Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Társaság elnöke méltatta – megjelent Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok, Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező és dr. Fenyvesi Máté az FTC egykori legendás balszélsője is.

Bővebben...
 
Puskás Ferencre emlékeztünk

Az Aranycsapat Alapítvány immár 13 éve emlékezik minden idők egyik legnagyobb labdarúgó egyéniségére, Puskás Ferencre. Április 1-én, pénteken gyülekeztek a barátok, ismerősök, sportszerető emberek, hogy a Szent István-bazilika altemplomában, sírhelye előtt emlékezzenek meg Öcsi bácsi pályafutásáról, felidézzék annak egyes emlékezetes pillanatait.
Kű Lajos olimpiai ezüstérmes labdarúgó, az Aranycsapat Alapítvány elnöke vezetésével számos egykori kiváló sportoló és közismert személy tisztelgett a focilegenda síremléke előtt. A Himnusz eléneklése után dr. Kőrösi Mária egyetemi docens előadásában hallgathattunk meg egy Reményik Sándor verset, mellyel kezdetét vette az ünnepélyes tisztelettétel. Több közéleti személyiség, barát, rövid felszólalásban idézte vissza a legendával kapcsolatos élményeiket.

Bővebben...
 
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt!


Áldott, békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk sok szeretettel minden magyar honfitársunknak Montrealtól Melbourne-ig, Fokvárostól Székelyudvarhelyig, a világ bármely részén!

Kű Lajos és munkatársai

 
Pécs harmadszor lesz házigazdája az összmagyar diákjátékoknak

A XI. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság teremsportági döntőinek harmadszor ad otthont a baranyai főváros, hálás köszönet ezért Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének, aki szívvel-lélekkel és nem utolsósorban anyagiakkal is támogatja Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke által megálmodott összmagyar diákbajnokságot. November 20 és 22 között  ismét mintegy 300 határon túli diáksportoló érkezik a Mecsekaljára, hogy a sport területén összemérje erejét. A sportágak köre változatlan, azaz asztaliteniszben, birkózásban, leány kézilabdában és sakkban írtak ki versenyeket. A programokat ismét irodalmi-történelmi vetélkedő színesíti, mely során az egyes határon túli régiók is bemutatkoznak egymásnak és a házigazdáknak. A szervezők hagynak időt a folyamatos versenyek mellett, hogy Pécs nevezetességeivel is megismerkedhessenek a fiatalok. A tornára Délvidékről, Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról érkeznek diáksportolók.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1 / 16 oldal

Facebook oldalunk

www.facebook.com/aranycsapat.alapitvany

Névnap

Ma 2017. március 27., hétfő, Hajnalka napja van. Holnap Gedeon és Johanna napja lesz.

Szavazások

Ki volt az Aranycsapat utáni időszak legjobb magyar labdarúgója?
 

Könyv az Alapítványról

Kiemelt támogatóink

MLSZ
Magyar Labdarúgó Szövetség
Bethlen Gábor Alap
Bethlen Gábor Alap
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
 
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.
bottom

Copyright © 2011 - 2017 Aranycsapat Alapítvány